Bulgaristan Toplantısı

28 Eylül 2007 Cuma - 29 Eylül 2007 Cumartesi

Sofya

28 Eylül 2007 Cuma günü Sofya’da “Boyana”  Cumhurbaşkanlığı Rezidansı’nda Bulgaristan Cumhurbaşkanı Sayın Georgi PIRVANOV’un Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları için verdiği iftar yemeği ile başlamıştır.

Diyanet işleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU’nun başkanlık ettiği Sofya Sheraton oteldeki toplantıya IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit EREN, Bulgaristan, Arnavutluk, Karadağ, Makedonya, Romanya ve Kosova Dini Liderleri ile Batı Trakya (Gümülcine ve İskeçe) seçilmiş müftüleri katılmışlardır.

Toplantıda;

Balkan ülkelerinde dini hayatı ilgilendiren her türlü gelişmeyi değerlendirmek, sorunlara ilişkin çözüm önerilerini müzakere etmek,

Komisyon toplantılarının en geç altı ay içerisinde farklı bir Balkan ülkesinde ve bir sonraki toplantının Karadağ Cumhuriyeti’nde yapılması.

Bu komisyonun daimi başkanlığının T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılması görüş birliğine varılmıştır.

Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, Karadağ, Makedonya, Romanya ve Kosova

Toplantıda;